Presunúť na hlavný obsah

Biela a modrá obálka 

Spojené voľby 2022 - sobota, 29. október

Spojené voľby budú farebne odlíšené: voliči dostanú modrú a bielu obálku, vo volebnej miestnosti budú dve volebné urny

Spojené župné a komunálne voľby budú farebne odlíšené. Voliči dostanú modrú a bielu obálku a vo volebnej miestnosti budú dve volebné urny. 

Volebné tlačivá pre spojené voľby do orgánov územnej samosprávy, ktoré sa uskutočnia v sobotu 29. októbra 2022, budú farebne odlíšené bielou a modrou farbou. Vo volebnej miestnosti tak dostanete dve obálky a štyri hlasovacie lístky

Pre župné voľby bude slúžiť modrá obálka. Do nej vložíte hlasovacie lístky s modrými pruhmi. Jeden hlasovací lístok bude pre voľby do župného zastupiteľstva a jeden pre voľby župana.

Pre komunálne voľby je určená biela obálka, do ktorej volič vloží dva biele hlasovacie lístky. Zvlášť bude hlasovací lístok pre voľby do  mestského zastupiteľstva a zvlášť pre voľby primátora.

V spojených regionálnych voľbách je možné voliť len v obci trvalého pobytu

Špecifikom spojených volieb do orgánov samosprávy obcí a do orgánov samosprávnych krajov je, že volič môže voliť len v obci svojho trvalého pobytu.  Hlasuje vo volebnom okrsku, v ktorého zozname voličov je zapísaný.  Nie je teda možné požiadať o hlasovací preukaz, ktorý by umožňoval hlasovať v ľubovoľnej volebnej miestnosti mimo trvalého pobytu, ako to poznáme z iných druhov volieb.

Prevzatie lístkov potvrdíte podpisom

Prevzatie hlasovacích lístkov a obálky potvrdíte osobitne v každom zozname voličov vlastnoručným podpisom. Po odvolení hodíte obálku do určenej schránky na hlasovanie, tzv. volebnej urny, teda buď bielej alebo modrej.

Upozorňujeme, že ak volič vloží hlasovací lístok do nesprávnej obálky, je takýto hlasovací lístok neplatný. Takisto, ak volič vloží obálku do nesprávnej schránky na hlasovanie, je takéto hlasovanie neplatné.

Mestské zastupiteľstvo mesta Čadca bude zložené z 25 poslancov, ktorí budú volení v 4 volebných obvodoch:

  • vo volebnom obvode číslo 1 HORELICA volíme 2 poslancov
  • vo volebnom obvode číslo  2 ČADEČKA, MILOŠOVÁ  volíme 4 poslancov
  • vo volebnom obvode číslo  3 ŽAREC, ČADCA centrum, RIEKA, DRAHOŠANKA, VOJTY,  volíme 7 poslancov
  • vo volebnom obvode číslo  4 KYČERKA, volíme 12 poslancov

Ďalšie informácie o voľbách nájdete na: https://www.minv.sk/?volby-selfgov22